Excursiile din Liceul 'Tudor Vianu', anii 2001-2004 Imagini si cuvinte Despre Cabanierul-Nebun Cabanierul-Nebun Contact Ultimele modificari aduse Cabanierului-Nebun

 

Proiectul Cabanierul-Nebun a ieşit la lumină în vara lui 2002, într-o după-amiază, în timp ce stăteam pe budă. În acel an, în luna iulie, domn' profesor de geografie (pe care toată lumea îl ştia drept "Pane" a organizat pentru elevii din Liceul Bucureştean de Informatică "Tudor Vianu" tabăra de la cabana Bîlea Cascadă, din Munţii Făgăraşului. Au fost trasee montane frumoase, dar şi nopţi în care am băut ceva mai mult, iar în ultima seară colegii mai mari ne-au cîntat din strune acustice la căldura unui foc imens de tabără. În acea perioadă, Bîlea Cascadă era în renovare (avea să se transforme în complexul modern de astăzi), iar cabanierul de atunci, un om aprig, care îşi ridica glasul dacă nu eram la ora 10 în camere. Toate ieşirile nervoase ale acelui om m-au dus cu gîndul la numele "Cabanierul-Nebun". Aşa avea să se numeasca site-ul ce a găzduit, la început, o colecţie de poze făcute în acele 7 zile făgărăşene, adunate de la majoritatea celor care au avut un aparat foto (cu film, bineînţeles - nu auzisem noi de digitale pe atunci). Toate pozele au trebuit mai întîi scanate - sute de fotografii - din care am făcut apoi o selecţie de doar 75.

Puţin mai tîrziu, aveam să extind acel site şi să adaug cîte o galerie foto după fiecare nouă excursie la care participam sau nu (deşi nu prea am ratat decît vreo două-trei ture la munte în toţi anii de liceu). Pe parcursul timpului am tot schimbat aspectul site-ului şi l-am completat cu poze din excursiile ce au avut loc înainte de tabăra de la Bîlea. Am încercat astfel să creez un album foto, virtual, e drept, ce putea fi accesat on-line de toţi cei care împărtăşeam aceleaşi pasiuni: muntele, chitara, drumeţiile, internetul. Trebuie să recunosc, mIRC-ul (program de chat) a avut un rol important în legarea prieteniilor de atunci.

Pîna în luna august a lui 2009, locul Cabanierului-Nebun a fost pe serverele Home.ro şi LX.ro. Mulţumită foştilor tovarăşi din liceu, din luna aprilie există domeniul www.cabanierul-nebun.ro. Hosting-ul este realizat pe un server propriu (un super calculator Pentium II @ 300 MHz, dotat cu 320 MB memorie RAM) aflat sub biroul de pe care tastez aceste rînduri. Ziua de 1 decembrie 2011 aduce modificări capitale server-ului pe care şade Cabanierul-Nebun: "noul sistem" este un Pentium III @ 450 MHz cu 384 MB memorie RAM şi două hard-disk-uri SCSI (10000 rpm). Începînd cu luna februarie 2015, server-ul beneficiază de 512 MB memorie RAM.

Deoarece amintirile legate de "Tudor Vianu" se îndepărtează tot mai mult, am decis ca paginile site-ului să prindă o nouă viaţă, povestind în continuare cîte puţin din aventurile mele. Vor fi aşadar, două secţiuni principale: vechile galerii cu tabere şi excursii, pe de-o parte, şi cîteva RT-uri (Rapoarte de Tură) ale excursiilor montane pe care le-am făcut (şi le voi face) alături de Ursul Trubadur sau de alţi prieteni, plus cronici de concerte la care am asistat, pe de alta parte.

Pentru cine nu mă cunoaşte, prietenii îmi zic Pancu. Dacă doriţi să îmi lăsaţi un mesaj, o sugestie, o impresie sau o critică, o puteţi face la adresa de e-mail: mail.pancu@gmail.com. Puteţi vizita, de asemenea, pagina mea de pe Picasa Web Albums: http://picasaweb.google.com/mail.pancu.

Vă doresc navigare plăcută în lumea Cabanierului-Nebun!